Tomaten groentesoep

Tomaten groentesoep

Tomaten groentesoep, de naam zegt het al. Dit is een tomatensoep met groente erin. Het is een gezonde soep en bovendien erg lekker. Deze soep is dan ook populair in gezinnen en word vaak gekookt. Bij de tomaten groentesoep is het erg lekker om gehaktballetjes te eten, en speciaal voor de kinderen zit dit dan ook verwerkt in ons recept.

Het is misschien wel een leuk idee om samen met de kinderen deze soep te maken. Terwijl u kookt kunnen de kinderen de gehaktballetjes rollen, ze zullen het heel leuk vinden. Zorg wel dat de ballen niet te groot worden, anders worden deze niet gaar met het koken van de tomaten groentesoep.

Vind hieronder het tomaten groentesoep recept.

Tomaten groentesoep

Ingrediƫnten:
300 gram gehakt
1 el gehaktkruiden
40 gram boter
1 ui, gesneden
30 gram bloem
1 groot blikje tomatenpuree
400 gram tomaatblokjes
2 vleesbouillontabletten
600 gram soepgroenten
100 ml room

Bereidingswijze:
Maak de soepballetjes door het gehakt met de gehaktkruiden te mengen en hier balletjes van te rollen. Fruit hierna de uitjes ongeveer 5 minuten in een soeppan. Doe hier nu de bloem bij en roer dit goed door elkaar. Voeg nu al roerend de tomatenpuree hierbij en voeg hierna in delen 1 liter water hieraan toe. Meng dit steeds goed door elkaar. Nu kunnen de bouillontabletten, soepgroenten, gehaktballetjes en tomaatblokjes bijgevoegd worden. Kook dit ongeveer 15 minuten op een middelgroot vuur. Blijf de soep af en toe roeren om te voorkomen dat het aanbakt. Breng de soep op smaak met peper en zout. Als laatste kunt u de room toevoegen.